Bekkelek Malajziában is, mi mást tehetnék

2012.03.22. 19:20

Reménytelenül indult neki a nyitófutamnak, aztán a 12. helyről ötödik lett Fernando Alonso Ausztráliában. Egy héttel később, azt mondja, ugyanez várhat rá, a két GP közötti rövid idő miatt a Ferrari ugyanis nem kap új alkatrészt.

"Malajziát is ki kell védekeznünk, nem állhatunk hozzá máshogy, mivel az autónk ugyanolyan lesz, mint Ausztráliában volt - állapította meg a spanyol, de igyekezett megtalálni a pozitívumokat. - Viszont ott sem számítottak rá, hogy ötödikek leszünk, aztán néhány incidens, Grosjean és Schumacher kiesése, Kimi rossz rajthelye miatt feljöttünk. Normális futamon valószínűleg hátrébb végzünk, de ha esik vagy őrült verseny alakul ki, újra az élmezőnyben érhetünk be."

Nekem nem hoztak semmit se, neked?

Csapadékra Sepangban minden helynél nagyobb esély van, ráadásul a meteorológusok a hétvége mindhárom napjára monszunesőt várnak.

"Nincs még egy pont a földön, ahol a napsütés gyorsabban csapna át viharba, még Spa sem ennyire szeszélyes. A radaron kell tartanunk a szemünket, hogy bármilyen időjárás-változásra készen álljunk. Jelenleg sanszos, hogy az időmérőn és a futamon is esni fog, bár én nem igazán hiszek az előrejelzéseknek. A lényeg, hogy reagáljunk és megragadjuk a lehetőségeket. Egyetlen dolog biztos, hogy hőség lesz, forróság" - idézte az Autosport Alonsót.

A Ferrari annyiban erősít Malajziára, hogy Felipe Massa új kasztnit kap, mert állítólag az előző nem volt jó, azért ment annyira gyengén. A brazil formája miatt már azt is pletykálták, még szezon közben lecserélik a sauberes Sergio Perezre, de ezt minden érintett tagadja, egyelőre.