Azért még égeti a Ferrari fenekét az F2012

2012.03.28. 14:20

Fernando Alonso majalziai győzelme után arról beszélt, az esőnek és Sergio Pereznek köszönheti a győzelmét. A vízben eltűntek a különbségek az autók között, a száradó pályán pedig a mexikói hibázott, ezért nem érhette utol a Ferrarit. Az F2012-es modell a siker ellenére még nem jó, az időmérőn csak nyolcadik lett vele a spanyol, javítani kell rajta, hogy tényleg versenyképes legyen.

"Nagy nyomás van a csapaton, hogy megpróbálja fejleszteni a kocsit. Malajziában sikerült kihoznunk a legtöbbet a szituációból, ilyen körülmények között az autó egész használható, ám ha száraz lett volna, akkor teljesen más a történet" - csatlakozott Alonsóhoz a technikai igazgató Pat Fry.

A csapatfőnök is ugyanezen a véleményen, és nem is hallgatja el. "Az eredmény semmit nem változtat az otthoni munkánkon, javítanunk kell a kocsi teljesítményén. A győzelem persze remek motiváció az otthon dolgozóknak" - nyilatkozta Stefano Domenicali az Autosportnak.

Az olaszok az ausztrál és a maláj futam között semmilyen új alkatrészt nem tudtak elkészíteni, ám Alonso így is vezeti a világbajnokságot. A következő, kínai futamig három hetük van megpróbálni felzárkózni, bár az előrelépést nehezíti, hogy amit legyártanak, csak a nagydíj péntekjén tudják élesben kipróbálni. Ráadásul a közel egy hónapban az ellenfelek sem tétlenkednek, a McLaren, a Red Bull, a Mercedes és a Lotus is erősítésekkel utazik vissza a Távol-Keletre.