Ciki: a Ferrari F2012 abszolút reménytelen

2012.04.18. 15:04

Öt ponton változtattak az F2012-es Ferrarin a Kínai GP előtti három hetes szünetben, de az autó gyengébben ment, mint az első száraz versenyen, Ausztráliában. A kettő között Fernando Alonso megnyerte vele a Maláj GP-t, de rögtön azt mondta, ez csak az eső miatt lehetett.

Nem túlszerénykedett, Sanghajban kilencedik helyre volt képes a fejlesztett autóval. Hétvégén máris jön Bahrein, úgyhogy tudja, újra nem számíthat sok jóra.

"Tisztában vagyok vele, hogy újabb nehéz hétvége jön, ez már természetes. Részben a pálya tulajdonságai miatt, és mert az autónk ugyanaz, mint Kínában volt" - írta a ferrari.com blogján a spanyol.

 willferr

Annak ellenére is pesszimista, hogy Bahreint kedveli: "A csapatnak és nekem is jó itt a mérlegem, itt nyertem először a Ferrarival, de a múlt semmit nem számít. Bekkelünk megint".

Vb-esélyeit ennek ellenére még nem írta le, mert Barcelonára várhatóan új autót építenek neki, és az első három változatos futam kedvez neki. "A vb teljesen nyílt, rengeteg csapat hajthat a győzelemre, ám világos, hogy óriásit kell javulnunk, hogy versenyképesek legyünk. Lépnünk kell, amilyen gyorsan csak lehet, bízom az istállóban, tudom, hogy mindenki belead apait, anyait, hogy elérhessük a céljainkat."

Mindenesetre az már kiderült, hogy az F2012-es modell teljes kudarc, abszolút reménytelen, még fejleszteni sem lehet.