Raikkönen kockáztatott, még be is jöhet neki

2012.04.21. 15:48

Kiesett a bahreini időmérő második harmadában Kimi Raikkönen, miközben csapattársa, Romain Grosjean harmadikként lépett a legjobb tíz közé, épp a francia előre kerülése okozta a finn 11. rajthelyét.

Raikkönen már a depóban volt, amikor kollégája megdöntötte az idejét, így nem tudott visszavágni, ám azt mondja, - valamennyire - tervezett akciót láttunk.

"Kockáztattunk, hogy megőrizhessünk egy garnitúra gumit a versenyre. Könnyedén a tízbe tudtunk volna kerülni, de úgy gondoltuk, megéri, ha megmarad a plusz szett, meglátjuk."

Az exbajnok kis szerencsével bekerülhetett volna a tízbe, épp csak kiszorult onnét, vagyis a rizikó nem jött be, bár ezt igazán csupán a futam után lehet megítélni.

"Nehezebb lesz itt bánni a gumikkal, mint Kínában, ez az egyik oka annak, miért estünk ki. Remélem, hogy vasárnap meg lesz az eredménye a kockáztatásunknak" - idézte az Autosport a pilótát.

Bahreinben nagyon meleg van, az aszfalt hőmérséklete 40 fok fölötti, így gyorsabban kopnak a gumik. A jobb állapotban megőrzött szett nagy előny lehet, de csak akkor lehet igazán kihasználni, ha a rajt jól sikerül, és a 11. pozíció miatt nem ragad Raikkönen a középmezőnyben vagy esik még hátrébb.