Vége, ha Barcelonában nem javul a Ferrari

2012.05.10. 19:55

Átépítette a háromhetes szünetben autóját a Ferrari, kozmetikázták az orrát, új kipufogórendszert és teljesen új hátsó részt kapott a múlt heti, mugellói tesztre. Fernando Alonso jobban is ment vele, a hét végi Spanyol Nagydíjra további újítások érkeznek az eddig reménytelen F112-esre.

"Előrelépésre számítunk, de szombatig nem derül ki, sikerült-e, és ha igen, mennyire. Átalakítottuk a kocsit, a fejlesztések egy része már Mugellóra elkészült, a többit pénteken próbáljuk ki. Az első négy futamot kibekkeltük minimális hátránnyal, most meg kell fordítanunk a sorsunk. Nem arról van szó, hogy ha nem a miénk a pole pozíció, az világvége, a lényeg, hogy fejlődjünk, a lehető legjobban csökkentsük a lemaradásunkat. Előbb itt, aztán Monacóban, Montrealban, Valenciában, Silverstone-ban. Az évad iszonyú hosszú, 16 futam van hátra, pár éve ennyiből állt az egész bajnokság" - nyilatkozta Alonso a Ferrari weboldalán.

 algello

A tét valójában óriási, ha az új gép sem hoz kézzelfogható eredményt, a Ferrari valószínűleg elbukta 2012-t. A többiek is folyamatosan fejlesztenek, és mostantól július végéig sem teszt, sem háromhetes szünet nincs a versenynaptárban.

Barcelonában eredmény kell az olaszoknak, erre utal Luca di Montezemolo elnök is: "Feljavult Ferrarira számítok, amit aztán még jobbá kell tennünk, mert én nyerni akarok".

A bajnokságban Sebastian Vettel áll az élen, ám csak 10 ponttal van Alonso előtt, ami a spanyol szerint ajándék, pillanatok alatt behozható.