Benzinrobbanás, nagy tűz, 31 sérült a Williams-boxban a Spanyol GP-n

2012.05.13. 18:01

Robbanás történt, majd komoly tűz ütött ki a Williams-Renault-garázsban a csapat vasárnapi Spanyol GP-győzelme után. Pastor Maldonado nyert, mintegy másfél órával később üzemanyag robbant be a garázs és a paddock közötti részen. A boxutcát evakuálni kellett, szerelők fékezték meg a lángokat, az Autosport drámai fotón kapta el a pillanatot.

A benzint épp a kötelező FIA-ellenőrzésre akarták szállítani, amikor a baleset történt, de az okok még nem tisztázottak.

Több sérült van a Williamstől, a Force Indiától és a Caterhamtől, utóbbitól és előbbitől négy-négy embert vittek a pálya kórházába égési sebekkel vagy füstmérgezés tüneteivel. A Williamsesek közül hárman éjszakára is kórházban maradnak, a Force India egyetlen sérültje szintén. Pontos állapotukról nincs információ, de nincsenek életveszélyben.

A FIA vasárnap este közölte, hogy összesen 31 embert kellett ellátniuk a mentősöknek, jó kétharmaduk a barcelonai pálya személyzetéhez tartozik. A csapattagokkal együtt összesen heten vannak még mindig kórházban.