Raikkönen James Huntnak álcázza magát

2012.05.25. 10:58

James Hunt-replikasisakban is ment pénteken a Monacói GP szabadedzésein Kimi Raikkönen - azt mondja, csak úgy.

"Nincs különösebb oka, csupán kedvelem őt és a régi versenyzők stílusát. És tetszik a dizájn. Semmi több" - nyilatkozta a finn MTV3-nak.

 kimihunt1

Hunt valójában Raikkönen lelki társa: 1976-ban világbajnok lett a Forma-1-ben, szerette a piát, a cigit és imádta a nőket. A versenyzést csak annyira vette komolyan, amennyire kell, legendás videó, amikor egyik futamgyőzelme után az interjú közben cigarettát kér. Overalljára az volt írva, "a szex a bajnokok reggelije".

F1-karrierje után a nyolcvanas években a BBC-nek szakkommentált, 1993-ban szívroham vitte el, 45 évesen.

Raikkönennek régi kedvence, még 2007 elején egy finnországi hómobilversenyre James Hunt néven nevezett be, és meg is nyerte, majd azév végén világbajnok lett a Ferrarival.

A Lotus nem engedi ralizni Raikkönent

Kimi Raikkönen azt tervezte, hogy az augusztusi F1-szünetben, egy héttel a Magyar GP után szokás szerint elindul a Finn Ralin, ám istállója letiltotta. "Elmagyaráztam neki, hogy Kubica után nem engedhetjük őt el. Megértette, ügy lezárva" - nyilatkozta pénteken, Monacóban Eric Bouiller csapatfőnök. A lengyel tavagy február elején sérült meg életveszélyesen egy kisebb raliversenyen, túlélte, de többé nem indulhat az F1-ben.