És még Maldonadónak áll feljebb

2012.06.25. 10:26

Összeütközött az Európa GP utolsó előtti körében Pastor Maldonado és Lewis Hamilton. Az angol a falnak csapódott, kiesett, riválisa szárny nélkül ment tovább, és eljutott a célig. Tizedik lett, csakhogy egyértelműen az ő hibája volt, négy kerékkel ment le a pályáról, majd jött vissza, egyenesen a McLarenbe, meg is büntették, 20 másodpercet adtak az idejéhez. Így végül 12.-ként rangsorolták.

Ennek ellenére Maldonado így látta a történteket: „Megpróbált letolni a pályáról, semmi helyet nem hagyott, hogy egymás mellett vehessük be a kanyart. Átugrottam a kerékvetőn, és nem tudtam elkerülni az ütközést. Nem tudom, miért vezetett így, miközben már szenvedett a gumijaival. Teljesen elveszett volt, és nagyon agresszíven támadott engem".

Hamilton valóban elveszett volt, elfogytak a gumijai, a williamses pár kanyar múlva tisztán elmehetett volna, ha higgadt. Csakhogy kettejüknek már történetük van, tavaly kétszer is ütköztek, egyszer Hamiltont, egyszer Maldonadót büntették, így mindketten eszerint viszonyultak a másikhoz.

Az angol rettentő ideges volt a karambol után, sok pontot veszített, ki is vágta a kormányt, ahogy ilyenkor szokták. Vagy még annál is keményebben. Mikorra újságírót látott, viszont lehiggadt, és valójában semmit nem is mondott az egészről, csak ezt a kamut: „Nem tudom, mi történt, hogy őszinte legyek. Bementem a kanyarba, és nem jöttem ki belőle. Olyan gyorsan történt, nem is emlékszem, hogy volt. Csak arra emlékszem, hogy a falban voltam egy körrel a vége előtt".