Magyar Nagydíj: Az akciós jegyek harmada elkelt

2012.07.17. 16:03

Javában zajlik az Egyenesen a Hungaroringre elnevezésű akció, amelynek keretében a szervezők rendkívül kedvezményes utazási és belépési lehetőséget biztosítanak a hazai nézők számára a jövő hétvégén esedékes 27. Forma-1-es Magyar Nagydíjra. A külföldi jegyeladások több mint egyharmadával nőttek a tavalyihoz képest, ám a magyarországiak jócskán elmaradnak a várttól.

"Tavaly a három nap során közel kétszázezren tekintették meg a Magyar GP-t és azt szeretnénk, ha idén is legalább ennyien jönnének ki a Hungaroringre" - mondta az MTI érdeklődésére Gerstl Péter, az Ostermann Forma 1 Kft. vezérigazgatója. "A jelenlegi állapot szerint amíg külföldön harmincöt százalékkal nőtt a jegyeladás, addig idehaza ötven százalékkal esett vissza."

Az egy hete bejelentett Egyenesen a Hungaroringre elnevezésű akció éppen ezt a helyzetet igyekezett orvosolni: az Ostermann Forma 1 Kft., a MÁV-Start, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) összefogásának eredményeképpen a 9990 forintért megvásárolható belépőjeggyel július 29-én az ország legtávolabbi pontjáról is ingyen elérhető tömegközlekedéssel a Magyar GP. A belépővel ingyenesen lehet majd közlekedni a MÁV és a Volán Társaságok járatain, továbbá a BKK metróin és az Árpád-híd - Mogyoród különjáraton.

"Az akció keretében a rendelkezésre álló tízezerből eddig 3400 jegyet értékesítettünk és azt szeretnénk, ha az összes, vagyis a maradék 6600 is elfogyna. Az eladások állásáról a Class FM Rádióban folyamatosan értesítjük az érdeklődőket" - tette hozzá a vezérigazgató.