Egy hétig nyomozták, miért esett ki Button

2012.09.20. 13:05

Kiesett az Olasz GP 32. körében Jenson Button, nem tehetett róla, az autó állt meg alatta. Csakhogy jó ideig csapata, a McLaren sem tudta, miért, a helyzetet Paddy Lowe technikai igazgató csupán bő egy hét után tudta tisztázni.

"Nem volt könnyű rátalálni a probléma okára, ilyennel még sosem találkoztunk. Szerencsére rájöttünk, mi volt a gond, a benzinpumpában ment tönkre valami. Nagyon sajnáljuk, lehangoló volt nézni, ahogy a kocsi megadta magát Monzában, de biztosak vagyunk benne, hogy a hátralévő versenyeken nem fordul elő újra" - idézte a szakembert az autosport.com.

Button azok után, hogy Spában visszajött a vb-harcba, a botlás miatt szinte biztosan lemondhat a címről, mert 78 pont, jó háromversennyi a lemaradása a vezető Fernando Alonso mögött.

A Red Bullnál Sebastian Vettel járt hasonlóan, ő a Renault-motor generátorhibája miatt esett ki. Idén futamon másodszor, összességében harmadszor romlott el nála ez az alkatrész, emiatt csapattulajdonosa, Dietrich Mateschitz állítólag azt akarja, hogy a Renault szakítson gyertyabeszállítójával, a Magnetti Marellivel, ami a felelős lehet a bajokért. Az olaszok szállítanak a Ferrarinak és a szintén renault-s Lotusnak is, utóbbiaknál egyszer, edzésen jött elő ugyanez a hiba, a Ferrarinál soha. Vettel csapattársának, Mark Webbernek sem volt efféle gondja.