Hülkenberggel a jövő sztárját igazolták

2012.10.31. 19:51

Szerdán jelentette be a Sauber, hogy szerződtette a Force Indiától Nico Hülkenberget, aki a következő szezontól csatlakozik új istállójához. A tehetség egy közvetlen riválishoz távozik, az indiai tulajdonos, Vijay Mallya mégis szó nélkül engedi el. Pontosabban nagyon is szavakkal, csak dicsérőkkel.

"Már 2010 végén a jövő sztárját láttuk Nicóban. Felemelő volt végignézni, ahogy fejleszti a versenyzői képességeit. Paullal együtt briliáns munkát végeztek, annyi pontot szereztek, mint ez a csapat még soha, száz százalékot nyújtva hétvégéről hétvégére. Megtiszteltetés volt legalább két évig Nicóval dolgozni. Köszönünk neki mindent, a fáradságos munkáját, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben" - búcsúzott Mallya.

Hülkenberg 49 pontot, mostani csapattársa, Paul di Resta 44-et gyűjtött eddig, 12. és 13. helyen állnak a világbajnokságban, összesen 93-nál jár a Force India. A 116 pontos Saubert üldözik a vb-6. helyért.

A 25 éves a GP2 2009-es megnyerése után 2010-ben a Williamsszel bekerült a Forma-1-be. Hiába szerzett pole pozíciót Brazíliában, egy 6., 7., 8. és négy 10. helyet, lett 14. a pontversenyben, az angolok kirúgták.

A Force India 2011-re tesztelőnek szerződtette, idén már versenyzőként számolt vele, és nem is bánta meg: szállította nekik legjobb eredményüket az évadban, Spában negyedik lett. (Utána Szingapúrban Di Resta végzett negyedikként.)

"Biztosak vagyunk benne, hogy a maradék három futamunkon is a legjobb tudása szerint vezet majd nálunk" - nyilatkozta jelenlegi főnöke, aki szerint reális, hogy a Saubert megelőzve odaérjenek a hatodik helyre.