Raikkönen: Tudtam, mit csinálok

2012.11.26. 03:35

Sosem látott menővert mutatott be a Brazil GP-n Kimi Raikkönen, amikor lefutott az aszfaltról, és zsákutcára tévedt, így kénytelen volt visszafordulni, és arra megközelíteni a pályát, ahol elhagyta.

"Azért csúsztam le a pályáról az 52. körben, mert nem láttam ki a sisakból, piszkos volt és bepárásodott - mesélte a történetet a finn. - Ahol kimentem, arra vissza lehet jutni a pályára a betétversenydepón keresztül, csakhogy át kell menni egy kapun. Tudtam, mit csinálok, mert megtettem ugyanezt 2001-ben, és akkor nyitva volt a kapu. Most valaki bezárta. Jövőre teszek róla, hogy nyitva legyen."

A klasszikus "tudom, mit csinálok" mondata így újra előkerült: három hete Abu-Dzabiban így szólt vissza versenymérnökének, aki szerinte irreleváns információkkal zaklatta vezetés közben. A Lotus-pilóta a beszólásból pólót nyomatott, és 500 darabot küldött belőle istállója dolgozóinak.

Azt a futamot megnyerte, most is visszatért, átgázolt a füvön, ismét befejezte a versenyt. 10. lett, pontot szerzett, ezzel mind a 20 idei nagydíjat teljesítette az elejétől a végéig, egyedüliként.

11 éve újoncként járt Interlagosban a Sauberrel, 10.-nek kvalifikált, és az 55. körben kipördült, feladta a versenyt. Ez látható a második videón.