A szenilis Bernie porrá zúzta Montezemolót

2012.12.05. 14:04

"Nem érzem magam 82-nek. Most épp Genfbe tartok, aztán Isztambulba, hátha visszakaphatjuk a Török GP-t, utána meg a Motorsport Világtanácsba megyek. Nem lassítok, ezer új ötletem van. Olyan rosszul nézek ki? Pedig az amerikai futamot is csak összehoztam valahogy" - válaszolt Bernie Ecclestone a Ferrari-elnök Luca Di Montezemolónak, aki a hét elején azzal vádolta, megvénült, szenilis, és alkalmatlan a Forma-1-et vezetni. Az olasz azért akadt ki, mert Ecclestone a vetteles kamubalhéról, amit a Ferrari kezdeményezett, azt mondta, komolytalan vicc.

A topmenedzser a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott, és igen frappánsan oldotta meg a visszavágást olyan válasszal, amire Montezemolónak nehéz lesz replikáznia: "82 vagyok, cáfolhatatlan. De pár éve egy 88 évessel tárgyaltam meg a dolgokat, amikor Luca 40 volt. Úgy hívták, Enzo Ferrari. Beleborzongtam, annyira kemény, éles elméjű és tiszta gondolkodású volt".

Ferrari 1988 augusztusában halt meg, 90 évesen, addig vezette saját gyárát és Forma-1-es csapatát. Montezemolo lépett a helyére, ő most 65.

"Különben tiszteletben tartom Luca véleményét, nincs dráma - utalt rá Ecclestone, hogy Montezemolo szerint tartoztak annyival a szurkolóiknak, hogy utána menjenek a Vettel-esetnek, ezért kérték a FIA-t, hogy vizsgálja meg az egyébként teljesen szabályos előzést. - Nem először támad meg, de a végén úgyis megértjük egymást. Nem neheztelek rá."

A két vezér kapcsolatát pont az ilyen ütésváltások jellemzik, sokszor egymásnak mentek az elmúlt jó 20 évben, a vége mindig megegyezés lett.