Schumacher: Ne hasonlítsák hozzám Vettelt

2012.12.18. 09:10

Sorozatban harmadszor nyert világbajnokságot Sebastian Vettel 2012-ben, ilyen szériára csak két ember volt képes a Forma-1-ben: Juan-Manuel Fangio és Michael Schumacher. Már harmadik címe előtt elindult összehasonlítgatása Schumacherrel, azóta pedig tovább erősödött. Igaz, hogy Fangio négyet, Schumacher ötöt nyert zsinórban, ám Vettel német elődjénél hat évvel fiatalabban jutott el harmadik világbajnokságáig, ami igen szép jövővel kecsegtet.

Schumacher szerint viszont felesleges kettejüket összevetni: "Különlegesnek kell lenned, hogy ilyet elérj, ennyi. Nem hiszem, hogy hasonlítgatni kellene minket. Ő most teszi azt, amít én korábban".

A páros a hétvégén Indiában sorozatban hatodszor nyerte meg Németországnak a Race of Championst, vagyis a Bajnokok Tornája gálaversenyt. Ketten alkottak egy csapatot, és ismét verhetetlennek bizonyultak.

   vettschu11

Vettel az újabb siker után szintén beszélt a triplázásról. "Még mindig nehéz napirendre térni felette. Nem azzal ébredek, hogy úristen, mit értem el. Örülök magamnak, és boldogan kelek, nem bonyolítom túl a dolgokat, és nem agyalok sokat rajtuk. Nagyon különleges, büszke vagyok rá" - idézte az Autosport.

Bár Schumacher idén visszavonult a Forma-1-ből, azonnal elmondta, jövőre visszatér a Bajnokok Tornájára, hogy hetedszer is győzzenek Vettellel, aki az F1-ben Fangio csúcsának beállításáért indul jövőre.