Ecclestone a Ferrarinak puncsol, és ártatlan

2013.01.03. 11:07 Módosítva: 2013.01.03. 11:08

Teljesen biztos ártatlanságában Bernie Ecclestone, állítja, nem követte el a feltételezett megvesztegetést abban a bírósági ügyben, ami a Forma-1 tulajdonosváltása körül zajlik.

"Aggódnék, ha bűnös lennék, de nem vagyok az. Csapdába akarnak csalni? Nem tudom, és nem is érdekel. Annyit tudok, hogy az emberek pénzért bármire képesek. Nem fognak bíróság elé állítani" - nyilatkozta a Corriere delle Serának adott interjújában.

Néhány napja arról beszélt, ha bármit is találnak ellene, távoznia kell a Forma-1 éléről, amit a Ferrari elnöke szeretne is. Luca di Montezemolo korábban többször megkérdőjelezte Ecclestone alkalmasságát, és ő hozta fel a vesztegetési ügyet is.

Ecclestone szerint viszont minden, amiről az elnök beszél, lényegtelen, és semmi problémája se az elhangzottakkal, se a ferraris csúcsmenedzserrel.

"Montezemolo még mindig a barátom, meggyőződésem, hogy nem úgy gondolta, amit mondott a koromról és a képességeimről. Semmi gond, ez része a játéknak."

  eccldown

Jelenleg is zajlanak a tárgyalások az F1-et meghatározó Concorde-szerződésről, amiben Ecclestone-nak meg kell állapodnia az istállókkal a Forma-1 bevételeinek elosztásáról. Úgy tűnik, sima nyomásgyakorlásnak tartja Montezemolo támadását.

"Amúgy három év RBR-dominancia után nem lenne rossz, ha valaki más nyerne, mondjuk a Ferrari" - puncsolt Ecclestone az olasz újságnak.