Hamilton bemutatkozott a Mercedesnél

2013.01.22. 11:31

Első napját töltötte hivatalosan is Mercedes-pilótaként Lewis Hamilton hétfőn, amikor vizitált a stuttgarti Mercedes-gyárban. Bemutatták a dolgozóknak, végigvezették a műhelyeken, megnézte, hogy készülnek a Merci-motorok, szétnézett a múzeumban, és fotózkodott a versenyautókkal.

"Kiváltság mercedesesként visszatérni, hálás vagyok, hogy szeretettel fogadtak, és izgalommal várom a közös munkát" - nyilatkozta az exvilágbajnok, aki a McLaren-Mercedes tagjaként eddig is egész gyakran megfordult Stuttgartban, vagyis a légkör nem új neki.

Az istálló angliai központját már tavaly meglátogatta, de ott még nyilvánosan nem mutatkozhatott mclarenes szerződése miatt.

"December elején voltam Brackley-ben, sokat kérdeztem, megpróbáltam annyira belefolyni a dolgokba, amennyire csak lehetett az alatt a kevés idő alatt, amit ott tölthettem. Nagyszerű volt látni, hogy milyen lelkes mindenki, hihetetlenül elszántak, hogy megfordítsák a helyzetünket. Nagy motivációt jelent ez nekem" - dicsért Hamilton.

Eddig azt mondta, az utóbbi három évben középcsapatként szereplő istállónál idén még nem számít győzelemre, de több szakértő és versenyzőtárs is kétli ezt. Most már ő is kicsit másképp látja a helyzetét.

"Érdekes év lesz, szerintem élvezni fogjuk. A győzelemért élek, ezen dolgoztam minden eddigi évemben, most is ezt teszem. Kemény lesz felvenni az élmezőny tempóját, a Red Bullét, a McLarenét, a Ferrariét, de szerintem nem lehetetlen."

   hammerci

Új csapattársával, Nico Rosberggel már elkezdett barátkozni, persze az ismeretség nem új.

"Jól kijövünk, egy házban lakunk, és karácsony előtt átmentem hozzá, a barátnője főzött nekünk. Voltunk mi már csapattársak, ismerem őt" - utalt rá Hamilton, hogy bő tíz éve gokartban együtt mentek, mindkettejüket a Mercedes tuningcége, az AMG szponzorálta.

   hammerci1

Hamilton legközelebb február 4-én, az új F1-es Merci-versenyautó bemutatóján áll a nyilvánosság elé, Jerezben, egy nappal a tesztek kezdete előtt.