Ecclestone: 2013 jobb lesz, mint 2012

2013.01.28. 14:32

Hétfő este negyed kilenckor elkezdődik a Forma-1-es előszezon a Lotus autóbemutatójával. Jövő hétfőig aztán a Marussia kivételével az összes csapat leleplezi új gépét, majd indul a tesztelés. Az erőviszonyokról még nem sokat tudni, de az biztos, hogy a Mercedesnél szervezkedtek a legtöbbet.

Jött egy új pilóta, Lewis Hamilton és két új menedzser, Niki Lauda, illetve Toto Wolff, valamint útban lehet egy új mérnök is, Paddy Lowe, a McLaren technikai igazgatója. Nem véletlen, hogy Bernie Ecclestone pozitív jövőt jósol nekik.

"Remélem, ezekkel a változtatásokkal sokkal erősebbé válik a Mercedes. Lauda és Wolff be tudja futtatni őket. Új emberek, új gondolatok. Megcsinálják. Övék a legjobb motor, toppilótáik vannak, nem kisebb a költségvetésük a többiekénél, minden a helyén van. Csalódott lennék, ha nem kerülnének az élmezőnybe" - idézte az Autosport a nagyfőnököt.

   hameccl

A Merci az elmúlt három évben Michael Schumacher vezetésével többnyire csak szenvedett, egy futamot tudott megnyerni, azt is Nico Rosberggel.

"Több kifogás nincs. Lewis miatt is javulnak, esélyes lesz, és ha a kocsi rendben van, Nicóval is számolni kell. És Jensonnal is a McLaren-Mercedesnél, bár őket nem várom az élre. Nagyon izgalmas szezonra számítok. Nem hittem volna, hogy 2012 ilyen lesz, de 2013 még annál is jobb lehet" - jósolt Ecclestone.