Kimi Raikkönen kiválasztotta az új sisakját

2013.01.30. 14:57

Bemutatta Kimi Raikkönen 2013-as sisakját istállója, a Lotus. A dizájnt Uffe Tägtström tervezte, ahogy évek óta mindig. A színek azonosak a tavalyival, ezüst, fehér, fekete, piros, arany, de mások a motívumok, és a 9-es helyett idei rajtszáma, a 7-es, pontosabban egy nagyon arra hajazó nonfiguratív ábra van ráfestve.

"Kimi nagyjából elmagyarázza, mit szeretne látni a bukósisakján, aztán én öt különböző ötletet rajzolok meg a számítógépen. Utána eldönti, melyik tetszik neki a legjobban" - idézte a gpupdate.net Tägströmöt.

Egy dolog állandó, a finn beceneve, a Jégember, vagyis Iceman mindig szerepel a minták között. Ettől függetlenül évről évre más-más alapdizájnnal indul, és előfordul, hogy egy-egy versenyre speciális sisakot kér.

   kimihunt11

Ilyen volt tavaly - és korábban is általában - Monaco, amikor James Hunt festésében vezetett. Előtte volt, hogy a monacói életstílust jelenítette meg a sisakfényezés jachttal és táncoslányokkal.

   kimimonaco

Raikkönen 12 évvel ezelőtt ezüst-fehér-kék színekkel kezdett a Forma-1-ben, de ettől ma már elég messze van. Kissé meglepő, hogy ahhoz képest, hogy mennyire ad arra, mit húz a fejére, amikor a TopGear című híres angol autós műsorban azt kérdezték tőle, mit jelent számára a sisakja, így felelt: "Az a cucc, ami megvédi a fejemet".

   kimimonaco2004

Az alábbi videóban 10 év Raikkönen-sisakjait lehet megnézni, az utolsó már ralis korszakából van.