Alig bírtuk a kocsiba préselni Hülkenberget

2013.02.19. 23:38

Nem várt problémába ütközött a C32-es modell tesztelésekor a Sauber, amikor kiderült, az új pilóta, Nico Hülkenberg túl nagy a kocsiba. A német 184 centi magas, több mint tíz centiméterrel nagyobb a tavalyi Kobayashi-Perez-pilótakettősnél, aminek tagjai a 175 centit sem érik el.

"Nem kis kihívás volt Nicót az autóba préselni. A kasztnit nyár környékén terveztük és véglegesítettük, amikor még nem tudtuk, hogy Nico érkezik" - nyilatkozta az Autosportnak Matt Morris főtervező.

Végül egy kis trükkel sikerült megoldaniuk, hogy kényelmesen érezze magát: "Befér, de különleges talpú cipőt kellett készíttetnünk neki, hogy optimalizáljuk a lábpozícióját. Most már jól érzi magát".

Hülkenbergnek valójában az a szerencséje, hogy csapattársa, Esteban Gutierrez is 180 centi. Ő már tavaly is az istállónál volt tesztelőként, és sanszosnak tűnt, hogy idén előléptetik, vagyis az autót alapból az ő magasságához tervezték.

   nicoesteban

Az első teszt után Morris mindkettőjükkel elégedett. "Nem csak gyors, de okos is, a hozzáállása tökéletes, és a technikai részhez is ért. Óriási erősítés a csapatnak" - mondta a Force Indiától érkezett Hülkenbergről.

Gutierrez újonc lesz idén: "Esteban nyilvánvalóan gyors. Sokat kell tanulnia, ám nagyon nyitott, kérdez, és részt akar venni a munkában. Ahányszor vezeti a kocsit, annyiszor hoz ki belőle többet és többet".

A teszt keddtől péntekig folytatódik Barcelonában.