A Ferrari Magny Cours-ban vésztesztel

2013.07.30. 15:02

Privát tesztbe kezdett kedden, Magny Cours-ban a Ferrari Pedro de la Rosával és egy kétéves F1-Ferrarival, értesült a Gazzettára hivatkozva az elmundodeportivo.com. Az okok: az új Pirellik nagyon nem jöttek be az olasz kocsiknak a Hungaroringen, ráadásul a rossz szélcsatorna miatt a gép fejlesztései sem váltak be. Fernando Alonso csak ötödik helyre volt képes, így mielőbb ki akarják deríteni a gondok okát.

A Mercedes hasonlóan tesztelt a gumik miatt még májusban, teljes titokban, ráadásul az idei autójával, ami elméletileg szabálytalan, de kimagyarázták, és megúszták minimális büntetéssel.

Amit a Ferrari most csinál, teljesen szabályos, ám jóval kevésbé lehet hatékony, mert a kétéves kocsi azért nem az idei. A spanyol tesztpilóta szerdán és csütörtökön is volán mögé ül.

A Pirelli a silverstone-i gumiszerencsétlenségek után a Magyar Nagydíjra vitte el először új, tavalyi felépítésű, ám idei keverékekkel gyártott gumijait. A Mercedesnek nagyon bejött a módosítás, Lewis Hamilton a kánikula ellenére is simán nyert. A Lotusnak és a Red Bullnak nagyjából ugyanúgy ment, mint eddig, a Ferrari egyértelműen visszaesni látszott.

Alonso szerint ez a gép elhibázott fejlesztései miatt is van, szóvátette, leszúrta érte az elnök.