Alonso nem viccel: 6 győzelemre gondol

2013.08.25. 17:57

"A rajttól fogva jó volt a taktikánk, ott elkaptam a szélárnyékot, és meg tudtam előzni Lewist. Nagyszerű futam volt, remekül dolgozott a csapat, sokkal jobb volt az autó, mint amire számítottam, nagyon élveztem. A végén féltünk kicsit az esőtől, de megúsztuk. Nem kellett kritikus döntést meghoznunk, minden jól ment, várom már nagyon Monzát" - értékelte idei ötödik, összesen 31. futamgyőzelmét Spában Sebastian Vettel.

A világbajnok ellenállhatatlan volt, és már 46 ponttal vezet Fernando Alonso előtt a világbajnokságban.

"A pontelőny pozitív, de inkább a győzelemnek örülök. Fantasztikus ez a pálya, és amikor a kocsi így megy, azt szeretnéd, hogy a verseny sose érjen véget. Lenyűgöző volt vezetni. Nagyszerű emlékkel gazdagodtam, de a vb még nagyon hosszú."

Pont ezt mondja a Belgiumban második Alonso is, aki merész tervet eszelt ki: "Tetszett a hétvége, az új alkatrészek beváltak. Nyílván, vesztettünk hét pontot, de kihoztuk a maximumot a helyzetből és a kocsiból. Az időmérőn nagyon balszerencsések voltunk, ezért tökéletes verseny kellett a starttól kezdve. Megvolt a sebességünk és a stratégiánk, így fel tudtunk jönni, visszatért az optimizmus a világbajnoksággal kapcsolatban is. Ha hat futamot nyernénk zsinórban, hamar eltűnne a különbség. Meglátjuk, sikerül-e".

Az Olasz GP jön két hét múlva, a Ferrarinak hazai pálya, így a spanyol különösen motivált, az istálló, úgy tűnik, épp jókor lendül formába újra.

Lewis Hamilton a dobogó mellett annak örülhetett, hogy pontokban is bejött az első háromba, megelőzte Kimi Raikkönent.

"Kemény futamunk volt, Vettel és Alonso kicsivel gyorsabb volt nálam, ennek ellenére elégedett vagyok a versennyel. Úgy éreztem, erre a hétvégére kicsit gyengébb kocsival érkeztünk, mint a többiek, de folyamatosan fejlesztünk, Szingapúrra már sokkal jobbak lehetünk, talán már Monzára is."