200 fölött ralizni a Parabolicában

2013.09.08. 09:06

A francia Jean-Eric Vergne az időmérő utolsó harmadának legvégén nagyon a határon autózott, illetve kicsit azon is túl. A Parabolicába, a monzai pálya utolsó kanyarjába érve próbált minél nagyobb sebességgel menni, de lecsúszott a külső íven a rendkívül hosszú kanyarban. Amint a kavicságyra ért, egyből ellenkormányzott, ahogy a ralisok szoktak, majd három gyors mozdulattal stabilizálta az autót az aszfaltra érve. Az 1:28.050-es idején nem tudott javítani, így a tizedik lett, de megmentette a Scuderia Torro Rossót és saját magát a faltól. Csúnya baleset lett volna, igen kevésen múlt.

„Nagyon a határon voltam az időmérő utolsó körén, de kicsit sok volt, hiszen kicsúsztam a kavicsra a Parabolicában. Sajnálom, de így is elégedett vagyok a tizedik hellyel” - nyilatkozta az időmérő után a francia.

Vergne mögött Mark Webber jött a Red Bull-lal, aki a hatalmas porfelhőt látta csak, azt nem, hogy mi van mögötte. „Jean-Eric Vergne lement a Parabolicában, nem sokat láttam a portól. Nem láttam, hogy csak egy kereke ment le és maradt a pályán, vagy merre ment. Aztán láttam, már a kanyarban, hogy kint van a kavicson. Vesztettem egy kis időt emiatt, de nem ezen múlt, hogy nem előztem meg Sebet” - mondta a sajtótájékoztatón a csapattársa mögött a második helyet megszerző ausztrál az Olasz Nagydíjon.