Sms-ben dobta a Ferrari Hülkenberget

2013.09.12. 16:54

"Minden készen állt, az ügyvédeink két hónapja küldözgették oda-vissza a szerződésünket, csak az aláírás hiányzott. Aztán kedden kaptam egy sms-t Stefano Domenicalitól, hogy nem minket választanak. Ennyi idő után legalább felhívhatott volna" - borult ki Werner Heinz, Nico Hülkenberg menedzsere a Bildnek, miután a Ferrari nem kliensét, hanem Kimi Raikkönent szerződtette Fernando Alonso csapattársának. A megállapodást szerda délután jelentették be, azóta megvannak az első reakciók is a főszereplőktől.

Hülkenberg neve már tavaly felmerült az olaszoknál Felipe Massa helyére, ám akkor a brazilt még megtartották egy újabb szezonra. A 26 éves német a Saubernél nem maradhat, mert nem tudják fizetni, a helyére egy soktízmilliót hozó, 18 éves orosz pilóta érkezik, Szergej Sirotkin. (Ha megkapja a rajtengedélyt.) Hülkenbergnek autó után kell néznie, és igen sanszos, hogy Raikkönen posztját veheti át a Lotusnál.

A finnt elveszítő istálló csalódott, de Eric Boullier csapatfőnök felkészült, már a múlt héten elmondta, készen áll a B tervvel, és most, hogy Raikkönen is elkelt, a Ferrari is megtelt, már az ő kocsija a legvonzóbb a Forma-1-ben. Több vasat is tart a tűzben, és válogathat. A listán van Massa is, annak ellenére, hogy az utóbbi három évben szinte semmit nem teljesített, képben lehet Adrian Sutil a Force Indiától, akinek lejár a szerződése és Jules Bianchi a Marussiából, aki Alonso mellé pályázott, és mindenképp továbblépne. Távoli esélyes Pastor Maldonado is a Williamstől, ő rengeteg pénzt is tudna magával hozni. A Lotus Romain Grosjeant minden bizonnyal megtartja. (Vicces lenne, ha a másik karambolkirály, Maldonado kerülne mellé.)

Boullier azt mondta, hamarosan választanak, de valóban nem sürgeti őket az idő, mivel a három topcsapat megtelni látszik. Érdekes persze, hogy Jenson Button a McLarennél még mindig nem írta alá szerződéshosszabbítását, legalábbis be nem jelentették.