Vettel mind a hatot besöpörheti

2013.09.24. 11:38

Hatból hat futamot nyerhet a szezon utolsó harmadában Sebastian Vettel és a Red Bull Racing, állítja a Mercedes-menedzser Toto Wolff, akinek pilótája, Nico Rosberg volt az egyetlen, aki a német elé tudott kerülni a vasárnapi Szingapúri GP-n.

"Ha az első kanyarban eljövünk, akkor se lett volna semmi, Sebastian levert volna mindenképp. Abszolút elképesztő volt a teljesítménye" - reagált Wolff arra, hogy versenyzője ugyan lerajtolta a világbajnokot, ám az a második kanyarban visszaelőzte.

"Ha úgy megy, mint amit itt mutatott, képes lehet rá (hogy 6-ot nyerjen). Annál is két másodperccel gyorsabb volt, mint amire szüksége lett volna. Ha célba ér, mindet besöpörhetik" - idézte az Autosport.

Vetteltől a biztonsági autó 13 másodperc előnyt vett el, ám az újraindulás után mintegy 10 kör alatt 20 másodpercet autózott ki újra magának. Mark Hughes Autosport-publicista szerint most először mutatta meg, mire képes, ha mennie kell: Alonso más gumistratégián volt, így ahhoz, hogy elé jöjjön vissza kerékcseréjéről, bő 20 mp előnyt kellett szereznie - simán megcsinálta.

Vettelt a nagyszerű vezetése ellenére újra kifütyülték a dobogón, Wolff sem érti, miért. "Megérdemlik a világbajnokságot, ha valakik, akkor ők. Egy dolog biztos, a győztes megérdemelten az."

Jövő hét végén a koreai, egy hétre rá a japán, majd utána két hét múlva az indiai futam jön, tavaly Vettel mindhármat megnyerte.