Raikkönen: Öregszem, több a rendszerhiba

2013.10.03. 13:42

Nem aggódik koreai indulása miatt Kimi Raikkönen, akinek részvétele kérdéses a vasárnapi futamon. Két hete Szingapúrban kijött krónikus hátfájása, és még a hétvégén sem volt biztos benne, tud-e versenyezni. Egyelőre a helyszínen sem az, de optimista.

"Nem lénnék itt, ha nem versenyeznék, értelmetlen lenne idejönni, ha úgy gondolnám, úgysem fog menni. Nyilván holnap derül ki, most oké a helyzet. Nehéz megmondani, amíg nem vezettem, de azt hiszem, rendben kell lennie. Pénteken kipróbáljuk, és többet tudok" - nyilatkozta csütörtökön.

Raikkönen fiatalon sokszor ütötte meg a hátát balesetben, ez okozza a problémát.

"Ahogy már mondtam legutóbb is, nem először, nem utoljára jött ki, rég óta bajlódok vele, de tűrhető volt ennyi éven át. Néha el kell viselnem a fájdalmat. Nyilván, ahogy öregszem, egyre több a rendszerhiba, ám képes vagyok kezelni" - idézte a pár hét múlva 34 éves világbajnokot az Autosport.

Magyar idő szerint péntek reggel kilencre véget érnek a szabadedzések, a finn túl lesz a próbán, és talán már biztosabbat tud mondani vasárnapra. Szingapúrban szombaton kezdte érezni a hátát, így a rajtig végülis bármi előfordulhat, de nagy meglepetés lenne, ha nem indulna.