Hogy verheti Sauber Hamiltont és Alonsót?

2013.10.07. 16:08

"Szuper, amit Nico művel, nagyon, nagyon jól vezet, megérdemli, hogy előttünk legyen, mert fantasztikusan versenyzett. Az első háromba kvalifikált Monzában is, a Sauber is jó passzban van" - értékelte Fernando Alonso a Koreában negyedik helyen, Lewis Hamilton és a spanyol előtt végzett Nico Hülkenberget.

A német az első 11 futamon mindössze hét pontot szerzett, az utóbbi hármon viszont 24-et. Monzában a harmadik helyről indulva lett ötödik, csak a két RBR és a két Ferrari tudta megverni. Vasárnap csupán Sebastian Vettel Red Bullja és a két Lotus, a Mercit, a Ferrarit maga mögött tartotta.

"Erőn felüli volt, nem lenne elvárható, hogy ilyen autók előtt legyünk, de mindent jól összeraktunk, és a pálya kulcspontjain voltunk a leggyorsabbak. Lehetőség kínálkozott a jó eredményre, megragadtuk. Hosszú futam volt, végig nyomás alatt mentem, nem voltam biztos benne, hogy Lewis előtt tudok végezni, ám a gép jól tapadt, a végsebessége meg abszolút csúcs volt. Mindezek együtt, és a tökéletes KERS-taktika azt jelentette, hogy meg kellett szenvedniük, hogy megelőzzenek - elemezte a részleteket Hülkenberg az Autosportnak. - Elkaptam a ritmust, megnéztem, hol gyorsak, mik az erősségeik és a gyengéik, aztán már tudtam, mit kell tennem."

Hulkenberg Hamilton Alonso fight

Hülkenberg először Alonsót tartotta maga mögött, majd oda-vissza előzték egymást Hamiltonnal, míg a németnek sikerült elöl ragadnia. A pálya első szakaszát remekül védekezte ki: "Az első szektor lényege, hogy jól fordulj rá a hátsó egyenesre, akkor nehéz megelőzniük. Lewis az utolsó kanyarban került hozzám a legközelebb, végig a nyakamon volt".

Szenzációs teljesítményének ellenére Hülkenbergnek még nincs szerződése jövőre. Közel állt a Ferrarihoz, ami végül Kimi Raikkönent igazolta le, elméletileg elhagyja a Saubert, viszont most már ez sem biztos. Képben van a Lotusnál és előző csapatánál, a Force Indiánál is. Meredekebbnek tűnik ugyan, de a McLarennél sem véglegesítették még Sergio Perezt. A tárgyalások elhúzódhatnak egészen a szezon, azaz november végéig.