Kimi: A hotel járásnyira, és későn lehet kelni

2013.10.30. 17:21 Módosítva: 2015.05.10. 02:41

Visszatér Kimi Raikkönen három év utáni első győzelmének helyszínére a hétvégén a Forma-1: Abu-dzabira elméletileg már minden eldőlt, Sebastian Vettel megnyerte a világbajnokságot, a Red Bull pedig már biztosan első a konstruktőrök között, a futamgyőzelem viszont elég csábító trófea. Természetesen a finnek is, aki utolsó három futamát kezdi meg a Lotusszal, jövőre már újra a Ferrarinál vezet.

Abu-dzabit kedveli, egy éve itt győzött először 2009 augusztusa óta, első sikere volt a Lotusszal is.

"Nagyszerű hely, jó a közönség, jól néznek ki a hajók, a hotel járásnyira van a pályától, és ez tetszik. Azért is jó itt versenyezni, mert már nyertem itt korábban. Szeretem azt is, hogy a megszokott időzónában vagyunk, vagyis rendes időben lehet ébredni, és minden a megszokott napirend szerint megy" - harangozta be a futamot Raikkönen.

A nagydíj különleges, mert az első és egyetlen, ami alkonyatban zajlik, vagyis világosban van a rajt, ám célba már sötétben érkeznek. Nem Raikkönen lenne, ha nem lett volna erre egy megjegyzése: "És még későn is kezdődik, esti verseny, ami külön jó, mert később kelhetek."

Épp emiatt hiába van háromórás időeltolódás Közép-Európával, magyar idő szerint a megszokott szombat, két óra az időmérő, és vasárnap kora délután kettő a futam startja.

"Nappali és éjszakai GP keveréke, így mások az elvárásai, mint a többi pályának. Napsütésben kezdünk, villanyfényben végzünk, érdekes és látványos, a drukkereknek lesz mit nézniük" - tette még hozzá Raikkönen.