Webber: Ő mindenkihez képest külön szám

2013.11.03. 17:44

A futam utáni interjúkat Martin Brudle korábbi Forma-1-es pilóta készítette Abu-dzabiban, aki Vettelhez lépve tréfásan megjegyzte, hogy a sorban hetedszer futamgyőztes németnek lassan bérleti díjat kellene fizetnie a pódium legfelső fokáért.

"Nem hiszem, hogy most fizetni kéne amiatt, hogy a gumikkal nyolcast rajzoltam a pályára, mert visszaértem vele, itt van a parc fermében" - reagált tréfásan a négyszeres világbajnok a futam utáni ünneplésére.

"Nagyon köszönöm a csapatnak, a Renault-nak, mindenkinek, nagyszerű az autó, és remélem, jövőre is az lesz. Itt vannak a szüleim, előttük versenyeztem már gyerekként is. Már nagyobb vagyok, és az autóm is nagyobb persze, mint akkor. Nagyon sok erőt adnak nekem, nagyon szeretem őket, nagyon sokat kaptam tőlük, és remélem, egyszer majd ezt tovább tudom adni a gyerekeimnek."

Brundle jobb lábának titkáról is kérdezte: "Nincs semmi titok a lábhasználat kapcsán, nem hinném, hogy a genetikán múlik. Ezek a Pirellik nagyon érzékenyek, nehéz velük versenyezni. Sokat segít nekem, hogy üres előttem a pálya, és szabadon mehetek, de egyre jobban érezzük a gumikat."

Mark Webber az élről indulhatott, ám ismét beragadt a rajtnál, egészen a harmadik helyig esett vissza.

"Megint nem volt jó a rajt, mire helyre jöttem, Seb már sehol sem volt előttem. Én Nicóval harcoltam a második helyért, aki nagyon jól rajtolt, de a csapat remek munkát végzett, hogy megszerezzem ezt a helyet. Korábban is volt már itt egy második helyem, most megismételtem azt, elégedett vagyok vele. A nézőknek is köszönöm az ausztrál zászlókat, jó érzés volt őket látni. Seb más kategória, mint mi, egyszerűen mindenkihez képest külön kategória. Szereztem pár ősz hajszálat a futam alatt, de mindent beleadtam, így sikerült végül bejönnöm másodiknak."

Nico Rosberg már szombaton is hangsúlyozta, hogy a legfontosabb céljuk a csapatversenyben a második hely megszerzése, ezért elégedett volt saját harmadik pozíciójával.

"Ez volt a célunk, hogy a Red Bullok mögött a legjobbak legyünk, talán a második hely is meglehetett volna, emiatt kicsit csalódott vagyok, de azért elégedett vagyok összességében. Sikerült megint pontokat rabolni a Ferrari elől, Hamiltonnak kicsit nehezebb hétvégéje volt, de így is jók voltunk. Ez a célunk idénre, hogy másodikak legyünk, hogy lássa mindenki, a Mercedes építette a második legjobb autót a mezőnyben."