Massa a Williamsnél folytatja

2013.11.11. 16:57

Felipe Massa nyolc idény után távozik a Ferraritól, ahol Kimi Raikkönen versenyez majd jövőre Fernando Alonso mellett. Frank Williams a tapasztalata miatt döntött a rutinos brazil pilóta mellett, még akkor is, ha így elvesztik az a jelentős szponzori pénzt, melyet a Pastor Maldonado mögött álló venezuelai olajcég támogatása jelentett.

"Örülünk, hogy véglegessé vált a 2014-es pilótalistánk és a Williams családjában üdvözölhetjük Felipét. Kivételes tehetség és igazi harcos a pályán, aki rengeteg tapasztalatot hoz a csapatba, mely új fejezetet nyit."

Massa, aki több évre szóló szerződést kötött a Williamsszel, azt mondta, hogy egy álma vált valóra, és örül, hogy egy olyan istállónál folytathatja, amelynél korábban számos honfitársa (Ayrton és Bruno Senna, Nelson Piquet, Rubens Barichello és Antonio Pizzonia) versenyzett korábban.

"A Williams az egyik legsikeresebb és legfontosabb csapat a Forma-1-ben. Gyerekként már arról álmodtam, hogy egyszer egy Williams, Ferrari vagy McLaren kocsiban ülhessek, és örülök, hogy a sport egy másik ikonjánál folytathatom a ferraris éveim után. A sok 2014-es szabályváltozás miatt remélem, hogy hasznát veszi majd a csapat a rutinomnak" - mondta a 32 éves brazil.