Ebben nincs köszönet, csak nevetés

2013.11.13. 11:51

Idő előtt vetett véget évének és lotusos karrierjének Kimi Raikkönen, amikor a hétvégén úgy döntött, a tervezettnél egy hónappal előbb megműtteti fájós hátát. Felépülése egy hónap, és mivel január végén már tesztelnek, sok ideje nem is lesz formába jönni. Meg ugye a Lotus sem nagyon akar fizetni, tartozik neki 11 millió euróval.

A SkySports már pár hete összeszedte, miket alakított a finn a pályán kívül idén, azt hittük, az utolsó két futamon ehhez még újabb aranyköpések jöhetnek, de nem így lett, vagyis a brit kollégák produkcióját 2013-ról már nem lehet bővíteni.

Felidézik, ahogy a szezon előtt Raikkönen az egyik Sky-riporternőnek adott jégen vezetési tanácsokat, úgy mint, "induljunk, nem fogsz elszúrni semmit" és "nekem mindegy, hányas fokozatban megyünk". Az eredmény első kanyaros hófalnak ütközés lett. Kimi kommentje: "Hát, nem jutottunk messzire, persze a nőkkel az ilyesmi gyakran megtörténik", illetve "még egy párszor nekimegyünk, előbb-utóbb csak beletanulsz".

Funny Kimi Räikkönen 2013 part 5 (what a legend!)

Egy másik kollegina abban a hálás feladatban részesült, hogy szemtől szembeni interjúban faggathatta a 2007-es világbajnokot:

-Kimi, megtennéd, hogy leveszed a napszemüveged, amíg beszélgetünk?

-Nem, és jobb, ha igyekszünk, mert mindjárt felállok.

Nem maradt ki a klasszikus sajtótájékoztatós jelenet sem, amikor az egyik újságírónő kilométer hosszú kérdésére nem akart válaszolni.

Még mielőtt azt gondolnánk, az öntörvényű klasszis nőgyűlölő, akad szép számmal férfiszívatás is. Kimi, gratulálunk az ausztrál győzelmedhez, micsoda hihetetlen szezonrajt! Válasz: "Köszönöm szépen". Majd csend. De előfordult az is, hogy egyáltalán nem felelt semmit.

Kimi Raikkönen ars poeticáját végülis egy mondatban összefoglalta az ominózus interjú végén: "Nekem mindegy, mint írnak vagy gondolnak rólam mások".

Folytatás 2014-ben, pirosban.