Kéne még ide egy utolsó szupercsavar

2013.11.14. 14:05 Módosítva: 2015.05.10. 01:35

Sergio Perez biztosan távozik a McLarentől, elméletileg meg is van az utódja, váratlan döntés, hogy Kevin Magnussen tesztpilótát léptetik elő a helyére. De akkor miért nem jelentik még be? Martin Whitmarsh McLaren-főnök még kedden is azt mondta, "több pilóta között vacillálnak".

Ezzel párhuzamosan Nico Hülkenberg már üléspróbán járt a Lotusnál, hogy beugorjon a szezon utolsó két futamára Kimi Raikkönen helyett, aztán az utolsó pillanatban mégis visszamondta a lehetőséget - állítólag mert a Ferrari fizetett neki, hogy maradjon a Saubernél, és ne segítsen a Lotusnak megelőzni a Ferrarit a konstruktőr-vb-n, ezzel elvenni az olaszoktól a jobban jövedelmező harmadik helyet.

De mi van, ha ennél több rejlik a háttérben? Nyár végén jött elő, hogy a McLaren Fernando Alonsót hajtja, és ha jövőre nem is, 2015-re mindenképp át akarja igazolni a Ferraritól. A pletykát egyáltalán nem cáfolta a McLaren-főnök Martin Whitmarsh, de az ügy elült.

Úgy tudjuk viszont, Abu-dzabiban újra feljött a lehetőség, állítólag a 2015-ös megállapodás készen áll, sőt, Whitmarsh még mindig nem mondott le az azonnali, 2014-es váltásról sem - emiatt csúszhat Magnussen hivatalos kinevezése. És emiatt ugorhatott ki Hülkenberg a Lotus-dealből: ha Alonso lép, ő lehetne Kimi Raikkönen csapattársa jövőre a Ferrarinál.

Ne feledjük, Hülkenberg volt az első számú jelölt Alonso mellé, amíg meg nem egyeztek végül Raikkönennel, így ésszerű lenne, ha ő kapná meg a sanszot a spanyol távozása esetén.

Mindez persze egyelőre nagyrészt találgatás, de nagyon stílusos befejezése lenne ennek a bolond szezonnak.