Bernie Ecclestone kiszemelte az utódját

2013.11.22. 16:36

Christian Hornert, a Red Bull Racing 40 éves csapatfőnökét szeretné utódjának a Forma-1-ben Bernie Ecclestone. A 83 éves F1-vezér a Telegraphnak nyilatkozott: "Christian ideális lenne. Lehetne egy átmeneti időszak, szívesen fognám a kezét. Olyan kell, aki ismeri a sportot. Ha kívülről jön valaki, valami vállalati ürge, olyannal nem tudnék dolgozni. Öt percig nem húzná. Nem kell ilyen vállalati figura. Az emberek azért üzletelnek velem, mert ismernek. Rég óta ismerem őket, emiatt bíznak bennem. Tudják, hogy egyenes vagyok velük. Christian is ilyen. Remélem, össze tudjuk ezt hozni".

Horner 2005 óta vezeti az RBR-t, ami az utóbbi négy évben négy pilóta és négy konstruktőr-vb-t nyert vele. 2017 végéig van szerződése az istállóval.

"Hízelgő, de a csapatomra akarok koncentrálni az előre látható jövőben - reagált a BBC-nek az utódjelölt. - Amúgy is sokáig itt lesz még Bernie, remek bőrben van, nagyszerű üzleteket köt a sportnak. Nem látom, hogyan tudná bárki is pótolni őt. Egyedi, amit csinál, szomorú nap lesz, ha egyszer távozik."

Ecclestone utódlása azért merült fel, mert Németországban és Angliában is per folyik ellene, a vád vesztegetés és bennfentes kereskedésre való felbújtás. Az ügy évekre nyúlik vissza, amikor az F1-részesedések gazdát cseréltek, és állítólag Ecclestone úgy ügyeskedett, hogy ő és a sport legjobban járjon.

Amúgy az angol üzletember jó egészségnek örvend, nem rég nősült, felesége 35 éves.