no

Három értelmes hely maradt a Forma-1-ben

2013.11.22. 13:49

Red Bull - Vettel és Ricciardo, Mercedes - Rosberg és Hamilton, Ferrari - Alonso és Raikkönen, McLaren - Button és Kevin Magnussen, Toro Rosso - Vergne és Danyil Kvjat, Williams - Bottas és Massa, ezek a hivatalos pilótafelállások a következő szezonra. Vagyis három középcsapatnál van még hely, a Lotusnál, a Force Indiánál és a Saubernél. A két minit hagyjuk, a Marussia és a Caterham nyitott kérdés maradhat akár még hónapokig is, azt fogják beültetni, aki a legtöbbet fizeti, kivétel talán a marussiás Jules Bianchit, akit a Ferrari fog befizetni jövőre is.

 A Lotusnál biztosnak tűnik Romain Grosjean helye, a Force Indiánál Adrian Sutil azt mondja, van szerződése jövőre, a Saubernél bevásárolta magát egy 18 éves orosz, Szergej Szirotkin, ha megkapja a szuperlicencet, indulhat. Azaz elméletileg három értelmes szabad hely maradt a Forma-1-ben.

Forma-1 2014

Red Bull - Vettel és Ricciardo

Mercedes - Rosberg és Hamilton

Ferrari - Alonso és Raikkönen

McLaren - Button és Magnussen

Toro Rosso - Vergne és Kvjat

Williams - Bottas és Massa

Lotus - Grosjean és Maldonado?

Sauber - Gutierrez?/Perez? és Szirotkin

Force India - Sutil és Hülkenberg

Marussia - Bianchi és  ????

Caterham - ????  és ????

A Lotus Nico Hülkenberget akarta, de nagyon úgy néz ki, nem fog összejönni, mert az új befektető késlekedik a pénz átutalásával, így nekik is fizetős versenyző kell. Meg is fogják találni, Pastor Maldonado lesz az, aki 40 millió eurót perkál egyetlen évre.

Hülkenberg nyíltan annyit ismert el, hogy újra középszerű istálló marad neki, választhat a Sauberből vagy a Force Indiából. Utóbbihoz megy vissza, ahol legalább fizetnek neki.

Van tehát egy üres Sauberünk. A McLarentől kirúgott Sergio Perez már az Indycarba kacsintgat, csakúgy, mint Paul Di Resta, akinek a Force Indiánál köszönik meg az együttműködést és a rengeteg kicsúszást. Marad Esteban Gutierrez, aki idén is a Saubert vezette, a szezon második felében egész ügyesen, többször is pontot szerzett, és általában az első tízbe kvalifikálta magát.Van pénze a mexikói mobilvállalat Telmextől. Lehet persze, hogy meg kell küzdenie az ülésért a szintén telmexes Sergio Perezzel, aki pénteken azt mondta, excsapatához visszatérnie van esélye.

Vagyis: Lotus - Grosjean és Maldonado, Sauber - Gutierrez és Szirotkin, Force India - Sutil és Hülkenberg. Meg is vagyunk 2014-re.