Jó hír, hogy nincs rossz hír Schumacherről

2014.01.01. 11:17

A vasárnap síbalesetet szenvedő Michael Schumacher állapotáról most nem az orvosai, hanem a sajtósa, Sabine Kehm beszélt a grenoble-i kórházban.

Az orvosok már kedden utaltak rá, csak akkor keresik a nyilvánosságot, ha történik valami a Forma-1 hétszeres világbajnokával. Mivel vasárnap és hétfőn is műteni kellett - mindkétszer vérömlenyt távolítottak el az agyából -, ezért másnap tájékoztatták a nyilvánosságot.

Kehm már kedden elárult néhány fontos részletet: egy csoporttal síelt Schumacher, valakit felsegített, majd amikor újra elindult, a két pálya közötti sziklás részre tévedt. Egyáltalán nem ment gyorsan, de egy sziklára csúszott, ami szinte a levegőbe katapultálta, és miután elesett, beverte a fejét. Ha nincs sisak rajta, nem élte volna túl a balesetet.

Kehm most csak annyit mondott, hogy a család természetesen rosszul viseli a történteket, hiszen a 14 éves fia is vele együtt ment.

A sajtószóvivő arról is beszélt, hogy Schumacher nincs túl az életveszélyen, az állapota érzékelhetően nem változott, vagyis továbbra is kritikus, nincs friss hír.

„Ebben a pillanatban ez egy jó hír. Nincs jelentős változás tegnaphoz képest" - fogalmazott Kehm. Hozzátette: tartózkodik attól, hogy előrejelzésekbe bocsátkozzon, ha változik valami, akkor az orvosok fognak szót kérni. A kómát értelemszerűen fenntartják, a pilóta testhőmérséklete továbbra is 34-35 fok. Azt az első tájékoztatón sem zárták ki, hogy maradandó károsodása lehet. 

Sabine Kehm elmondta, hogy a család továbbra is Grenoble-ban tartózkodik. „Egész éjjel nagyon gondosan ápolták Michaelt, az állapota egész éjjel stabil maradt" - mondta a menedzser.