Bizarr orr az új Forma-1-es McLarenen

2014.01.24. 13:09

Minden idők leggyorsabb autóbemutatóját tartotta péntek kora délután egy órakor a McLaren, amikor a visszaszámláló óra nullára váltásának pillanatában négy kép jelent meg az istálló idei autójáról, az MP4-29-esről. Sőt, valójában még ennél is gyorsabbak voltak, mert percekkel korábban már pár kalózszájton fel lehetett lelni ugyanezeket a fotókat.

Az új McLaren

A kocsiról elsőre csak elől- és felülnézetből adtak ki fotókat, így a legizgalmasabb kérdés, az orr jól látszik, viszont az autó többi része alig. Az orrkúp kialakítása egészen egyedi, ki-ki döntse el, tetszik-e neki, a lényeg úgyis az, hogy az autó gyors legyen, és ha így tudják kisajtolni belőle a legtöbb leszorítóerőt, akkor ez lehet a jó megoldás.

A gép színe ezüst, de már a vodafone-os betétek nélkül, az eddigi főszponzor ugyanis távozott, és újat még nem sikerült a helyére szerezni. Van viszont több kisebb mecénás, az újra Ron Dennis vezette cégnél állítják, anyagilag teljesen rendben vannak 2014-re.

Az MP4-29 kedden, a jerezi teszten fut először, miután a hét közepén sikeresen teljesítette a kötelező törésteszteket.

Technikai elemzés: McLaren Mercedes MP4-29

Az alábbi képen középen Jenson Button, jobbján új csapattársa, Kevin Magnussen, balján a tesztpilóta Stoffel Vandoorn látható.

Oldalról a gép kifejezetten klassz, a légbeömlők és a kocsi hátuljának kialakítása vadonatúj. Valószínűleg nem csak az új szabályok miatt, hanem mert igyekeztek a lehető legkevesebbet átemelni pocsék elődjéből.