Ecclestone: Rosberg megnyeri

2014.02.07. 14:14

"Bármi megtörténhet az új szabályok miatt, ezért nem igazán szeretnék azzal foglalkozni, mi lehet idén. De Jerez után a Mercedes látszik a legfelkészültebbnek, Rosberg nyeri a világbajnokságot" - jelentette ki Bernie Ecclestone az indiai IANS nevű hírügynökségnek.

A nagyfőnök elég jól tippel, az utóbbi években általában eltalálta Sebastian Vettel sikerét, bár az első kettő után már nem volt olyan nagy kunszt megmondani a további győzelmeit. A Mercedes most sem meglepő tőle, Rosberg viszont kissé az, mert csapattársát, Lewis Hamiltont szinte mindenki jobb pilótának tartja. Csakhogy míg az angol második szezonját kezdi az istállónál, a német az ötödiket. Tavaly is két futamot nyert, míg Hamilton csak egyet.

Ecclestone titkos esélye a Force India-Mercedes, ami tavaly és tavaly előtt is ígéretesnek tűnt, és idén egy év után visszanyeri legnagyobb fegyverét, az istállóhoz visszatérő Nico Hülkenberget.

"Csak dobogó? Imádnám, ha nyernének egy versenyt. Bízom benne, hogy sikerül nekik. Nem olyan erősek, mint a Mercedes, de ugyanaz a motorjuk, úgyhogy előrébb kell lépniük" - nyilatkozta Ecclestone.

A fejlődést maga Hülkenberg is megerősítette: "A csapat kinőtte magát, egyből láttam, amikor visszamentem a gyárba, az infrastruktúra fejlődött. Több ember dolgozik nálunk, már ez jó jel".

Hülkenberg a 2012-es Brazil GP-t vezette is, ám Hamiltonnak ütközött, és elment az esélye. Tavaly a Saubernél alkotott nagyot, a közepes istállónál az első háromba is kvalifikált, és többször az első ötben végzett.