Takarít a Red Bull, takarít a Renault

2014.02.11. 08:30

Leszerepelt az első idei F1-teszten a Renault, emiatt fő csapata, a Red Bull is, a világbajnok istálló négy nap alatt 21 kört, alig 100 kilométert tudott megtenni. Azonnal fogadkoztak, hogy a 19-én induló, második, bahreini gyakorlásra összekapják magukat, és úgy tűnik, a Renault már a tettek mezejére is lépett: a pénteken pályára küldött Lotusszal 22 kört futottak. Aznap ugyan csak egyet, de szombaton 21-et, a maximálisat, amit az effajta filmforgatós napokon szabad - közölte az istálló sajtósa. Az Autosportnak azt is megerősítette, hogy a turbómotorukon hardver- és szoftverváltoztatásokat végeztek, és a beállításokon is módosítottak.

Chris Horner Red Bull-főnök állítja, az autójuk, az RB10-es jó kocsi, kisebb nehézségeken kívül nagy bajuk nincs, és inkább a motorszállítónak kell fejlesztenie.

„Van pár dolog, amit meg kell oldanunk, de semmi komoly, és nyilvánvalóan takarítanak a Renault-nál is, hogy rendezzék a soraikat. Ezek a kocsik olyan bonyolultak, hogy a legkisebb hibák is nagy problémát okoznak. Van mit csinálnunk, de az első futamig még van egy kevés idő. A bahreini teszt a jövő héten fontos, ezért mindenki dolgozik a Renault-nál és nálunk is. Nem akarunk még egy olyan hetet, mint Jerezben, de a tesztelést erre találták ki. Elhárítani a gondokat, hogy azok ne a futamokon jöjjenek elő" – nyilatkozta a SkySportsnak.

A szezon valóban csak március 16-án startol, addig 8 nap tesztelés van még, kétszer négy, Bahreinben. Amennyiben a Renault-nak tényleg sikerül erősítenie, Melbourne-re rendben lehetnek Vettelék, ha viszont továbbra is akadozik a turbó, két teszt kihagyása már biztosan megmutatkozik a kezdeti formájukon.