Játszhatta-e volna McConaughey Oscar-szerepét Adrian Sutil?

2014.05.15. 13:55 Módosítva: 2014.05.15. 13:55

Bahreinben a futamon nem ivott, és mint pár héttel később, a hétvégi Spanyol GP előtt kiderült, a start előtt két napig nem is evett Adrian Sutil Sauber-pilóta, csak hogy minél könnyebb legyen a versenyre. 183 centije és 75 kilója ugyanis rengeteg lenne, amikor a minimum súlyhatár kocsival együtt 691 kiló. Mintegy 720 kilót nyomna a német géppel együtt.

Csakhogy Sutil már rég nem 75 kiló, amint az a Barcelonában, illetve az idei, korábbi nagydíjakon készült fotókon látszik is. Nem éri már el a 70-et sem, ami egy 180 fölötti embernél láthatóan kevés.

Sutil jópár fotón Matthew McConaughyra emlékeztet, aki legutóbbi szerepéért Oscar-díjat kapott, amikor AIDS-től legyengült beteget alakított a Dallas Buyers Club című filmben. A színész is maga vállalta a fogyást, Sutil is magától döntött így, mint mondta, megpróbálta elérni állóképessége határait.

Azóta újra eszik, ami már csak azért is érdemes, mert a Sauber igen gyenge autót gyártott idén, sokkal inkább ezen múlik a siker, mint a versenyző kilóin.