F1: Ha valahol, akkor itt, Monacóban!

2014.05.23. 11:45

Már a héten pedzegette a Red Bull Racing két versenyzője, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo, hogy Monaco lehet az a hely idén, ahol megfogható a Mercedes, és a csütörtöki első szabadedzés is ezt bizonyította. Hamilton és Rosberg mögött Ricciardo mindössze két tizeddel lemaradva lett harmadik, így előérzete megerősödött.

"Reggel jók voltunk, pár kisebb módosítással szombatig, ha úgy jön össze, mint tervezzük, megkergethetjük őket. Korán van még, de ott vagyunk, vagy legalábbis ott lehetünk. Azt hiszem, ha valahol, akkor itt jöhet össze! Jelenleg úgy tűnik, egyik szektorban sem söpörnek le minket, ha összeállunk, szombaton erős kihívjuk leszünk" - elemezte a helyzetet Ricciardo.

Furcsa lehet, hogy folyton szombatról, és nem a versenynap vasárnapról beszélt, aminek oka, hogy Monacóban valójában a futam már az időmérőn megindul: mivel nem lehet előzni, a pole pozíció, illetve az első sor birtokosa sokkal nagyobb győzelmi sansszal indul, mint a többiek.

Ricciardo sosem indult még az élről, legjobbja az év eleji, melbourne-i második kockája, Hamilton viszont nagy formában van, idén ötből négyszer megszerezte a pole-t. És ötből négyszer nyert is, zsinórban, ráadásul.

Ricciardo dobogón - hivatalosan - csak egyszer állt, épp legutóbb, két hete, Barcelonában lett harmadik, az Ausztrál GP második helyét ugyanis elvették tőle.