Alonso kiborult, az elnök reagált

2014.05.23. 10:28 Módosítva: 2015.05.03. 01:35

Furcsán nyilatkozott csütörtökön Fernando Alonso arról, hogy a sajátjai nem becsülik őt a Forma-1-ben, miközben az ellenfelei órákat zengenek róla, és nem érti, ez miért van így.

A héten a Mercedes-elnök Dieter Zetsche azt mondta "Alonso valószínűleg a legjobb versenyző a Forma-1-ben, rengetegszer bizonyított már, még versenyképtelen autókban is", a Merci-csapatvezető Toto Wolff pedig azt, hogy "Alonso egy igazi versenyállat, aki bármit képes elérni", emiatt még mindig a Ferrarit tartja legveszélyesebb ellenfelüknek.

Alonso ezután reagált így: "Mindig örömteli, ha az emberek pozitívan ítélik meg a munkádat, és elismerik a céljaidat. Csak néha furcsa rokonszenves kommenteket hallani külső emberektől, és az ellenkezőjét hallani azoktól, akik elméletileg közel állnak hozzád. Motiváló persze, és jó érzés nekem, csak vicces, hogy nem a legközelebbi barátaimtól kapom mindezt."

Nem tudni, kik a megszólított közeli barátok, de Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök azonnal úgy érezte, hogy szólnia kell, és közleményben reagált versenyzője szavaira.

Alonso Monacóban gondolkozott el
Alonso Monacóban gondolkozott el

"Fernando a világ legjobb pilótája, aki mindig 200 százalékot nyújt a versenyeken. Tudja, mennyire számítok rá, a pályán kívül is, a közreműködése elengedhetetlen a csapatnak. Hihetetlen, hogy még mindig vannak olyan szakértőnek nevezett emberek, akik ezt nem értik meg, és mindig ellentmondásos helyzeteket próbálnak gerjeszteni, amik pedig egyszerűen nem léteznek" - szólt a kommüniké. Ebből az feltételezhető, hogy a spanyol valamilyen újságírói beszóláson sértődhetett meg, de nem kizárt, hogy a Ferrari-vezetés támogatását is hiányolja.

Pár hete merült fel egy vad pletyka, hogy Alonso a Mercedeshez tart, ám ez pénteken már kútba esni látszik, ugyanis a Merci egyik szóvivője közölte, két évvel meghosszabbították Nico Rosberg szerződését. A német megállapodása a szezon végén kifut, de így 2016 végéig maradni fog. Csapattársa, Lewis Hamilton 2015 végéig van lekötve.

Alonso igen elégedetlen a Ferrarival, ami idén is versenyképtelen autót adott neki, a vb-re nincs esélye, és azt is kifejtette, hogy az egy hónapja kinevezett új csapatfőnök még semmi változást nem hozott az istálló életébe. Alonso 2016 végéig Ferrari-pilóta a szerződése szerint.