Hamilton nem bízott a fékekben

2014.08.23. 18:54

Lewis Hamilton fékhibára panaszkodott a Belga Nagydíj időmérője után, melyen a második helyet szerezte meg csapattársa, Nico Rosberg mögött. A két Mercedes között alig 2 tizedmásodperc volt a különbség, a 2008-as világbajnok pedig gyorsan magyarázatot is adott arra, miért nem volt elég gyors.

„Ezen a pályán nagyon kell bízni a fékekben. Láthatták az időmérő harmadik részében, hogy az egyik kanyarban csak mentem tovább egyenesen, mert nem működött a jobb első fék, de nem tudom, mi okozta a gondot. Egyszerűen üvegesre égett a féktárcsa, és amikor ezt csinálja, nem könnyű javítani a helyzeten. Éjszaka majd letisztítjuk a tárcsákat, holnap minden rendben lesz” – mondta az időmérő után az angol.

Az üvegesre égés alatt azt értette, amikor a fékpofa felületén kikristályosodik a fékezés során leváló anyag, ezt pedig az okozhatja, hogy nem a megfelelő mértékben hevült a fék.

„Gyakran megesik ez az esőben. De nem bánom, hogy a második helyről indulok, hiszen a múlt azt mutatja, hogy kedvezőbb innen rajtolni. Tavaly én voltam az első, de Sebastian Vettel már az első körben elment mellettem a második helyről, mert onnan több lehetőség kínálkozik.”

A Hamilton által emlegetett címvédőnek is volt némi problémája az időmérőn, legalábbis saját bevallása szerint. „Nagyon egyszerű az oka, hogy miért nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Mercedesek. Nincs elég erő a motorban. Nekik több a leszorítóerejük, mert meredekebb a szárnybeállításuk, és ez még az egyenesekben sem hátráltatja őket annyira. Remélhetőleg holnap azért közelebb leszünk hozzájuk” – mondta a Red Bull német pilótája, aki rengeteg, több mint 2 másodperccel kapott ki az időmérőn Nico Rosbergtől.