Verstappen: Úgy vezetek, mint Alonso

2014.08.29. 11:15 Módosítva: 2015.05.02. 05:20

Minden idők legfiatalabb F1-pilótája lesz a jelenleg 16 éves Max Verstappen, amikor jövőre, 17 évesen csatlakozik a Forma-1-hez a Toro Rosso versenyzőjeként. A holland múlt héten állapodott meg az istállóval, bemutatkozni új csapatában talán az idei, szuzukai, pénteki első szabadedzésen fog.

A tapasztaltabbak elfogadják, Spában arról beszéltek, készen kell állnia, ha elfogadta az STR ajánlatát, akkor is, ha csak idén kezdett autóversenyezni, a Forma-3-ban. Nem látnak problémát a korában sem.

A tinédzsertől a napokban azt kérdezték, kihez hasonlítaná magát a már befutottak közül, illetve, hogy milyen a vezetési stílusa.

"Más a stílusom, mint apának, kicsit olyan, mint Alonsóé" - felelte az Autosportnak Max, akinek apja, Jos Verstappen is indult az F1-ben, a 90-es évek közepétől több mint 100 GP-n állt rajthoz. Max Verstappen szerint "Alonso, ha kell, könnyed, ha kell, aggresszív, de a lényeg, hogy mindig kézben tartja a kocsit". "Én is ezt szeretem, és az F3-ban így is megyek" - fűzte még hozzá.

A mindig mindenkinek beszólogató Jacques Villeneuve persze őt is leszólta, állítja, az "F1-nek rossz Verstappen érkezése".

A holland neki is válaszolt: "Manapság sokkal fiatalabban kezdünk gokartozni és autóval versenyezni, mint pár évvel ezelőtt. 19-20 évesen váltottak kocsira, ma ez 15-16. Valamint sokkal több felkészülési lehetőségünk van, például a szimulátor, és sokkal több adathoz jutunk hozzá, mint régebben, vagyis jobban rákészülhetünk a nagy lépésre".

A tehetség szerint a Forma-1-ben mindenek előtt el kell majd nyernie a többiek bizalmát, de "ez sem lesz probléma".

Max Verstappent múlt héten mi is bemutattuk, itt olvashat bővebben róla és eddigi karrierjéről.