Jules Bianchi az életéért küzd

2014.10.05. 21:51

A francia Radio Monte Carlo értesülései szerint rosszabbodott a Japán Nagydíjon balesetet szenvedett Jules Bianchi állapota. A Marussia-pilóta fejsérüléseit több órán át műtötték a verseny után, majd az intenzív osztályra helyezték a beteget. Nem hivatalos információk szerint magától lélegzett.

Az RMC most úgy tudja, újabb bevérzések keletkeztek a 25 éves tehetség agyában, emiatt lélegeztetőgépre kellett helyezni, és lehet, hogy újra meg kell operálni.

A Mei kórház hétfő reggelre, magyar idő szerint nagyjából hétfő hajnal egyre ígért közleményt Bianchiról.

A francia versenyző a 43. körben csúszott le a pályáról nagy sebességgel, autója beleszállt egy daruskocsiba, ami épp Adrian Sutil törött Sauberjét mentette, ami egy körrel korábban ugyanott pördült ki az esőtől csúszós aszfaltról. Az F1-autó a munkagép alá ékelődött, ami így teljesen legyalulta a bukókeretet is.

A balesetről, a Japán GP-ről és az azutáni eseményekről itt olvashat részletesebben.

Meghalt Andrea de Cesaris

Vasárnap Rómában, motorbalesetben életét vesztette a korábbi Forma-1-es pilóta, aki 1980 és 1994 között versenyzett a sorozatban, összesen 2014 futamon indult. Az 55 éves volt versenyző a helyszínen meghalt. De Cesaris futamot sosem nyert, ötször állt dobogón, és egy pole pozíciót szerzett hosszú karrierje során. 1980-ban Alfa Romeóval mutatkozott be az F1-ben, 14 évvel később a Saubertől vonult vissza.