Félreértelmezték Todt schumacheres kommentjeit

2014.10.08. 14:22

Félrefordították vagy félreértelmezték Jean Todt szavait, amikor kedden az egész világsajtó azt írta, Michael Schumacher hamarosan normális életet élhet majd, írja a brit Guardian és rengeteg más weboldal szerdán.

Állítólag Todt valójában eredetileg azt mondta a francia RTL televíziónak, "reméli", hogy Schumacher egyszer újra normálisan élhet. Vagyis továbbra sem tudni, hogy halad a hétszeres F1-bajnok felépülése síbalesetéből, illetve az az utáni féléves kómából.

Todt szavait átvette a német Spiegel, Focus és NTV, mindegyik igen megbízható hírforrásnak számít. Angliában az abszolút mértékadó The Times, Telegraph és Guardian is ugyanezt jelentette meg a Mirrorral és a Daily Maillel együtt.

Sabine Kehm, Schumacher menedzsere viszont most azt mondja, "Todt szavai nem azok voltak, amiket a szájába adtak", de Schumacher valós állapotáról nem volt hajlandó elárulni semmit.

Mivel hivatalos információ nincs, felkészülhetünk rá, hogy még hónapokig-évekig sok fals értesülés fog megjelenni a 45 éves expilótáról, aki már svájci otthonában lábadozik - ez az egy infó biztos, ezt Kehm közölte szeptember elején.