Mégsem indítja Bianchi autóját a Marussia

2014.10.10. 09:16

Egy autóval indul az orosz Marussia az első Orosz Nagydíjon, miután úgy döntöttek, mégsem állítják rajthoz a Japánban súlyos balesetet szenvedett Jules Biachi helyére nevezett Alexander Rossit.

A csapat csütörtök délután négykor benevezte amerikai tartalékját, aztán hosszas tanácskozás és – az Autosport szerint – a Bianchi szüleivel való egyeztetés után meggondolta magát. „A csapat már tájékoztatta írásban a stewardokat, hogy visszavontuk a második autót a versenyről. Az istálló úgy érzi, hogy egyetlen pilóta, Max Chilton indítása a megfelelő a hétvégén” – olvasható a közleményükben.

A második autó végig a Marussia garázsában marad, amely fölött kint lesz Jules Bianchi neve. A nevezett Chilton annyit mondott, nem tudja szavakba önteni, mennyire lesújtotta, ami csapattársával történt, de mindenkinek köszöni a hatalmas támogatást, amit az elmúlt hétvége óta kapott, különösen megsérült társa szüleinek.

A FIA szabályai szerint minden csapat köteles két autót indítani futamonként, de már korábban nyilvánvalóvá vált, hogy ha a Marussia egy vagy akár mindkét autóját visszavonja a szocsi versenyről, nem kap büntetést.