F1: Tragédia lenne ekkora pilótát elbukni

2014.10.20. 13:43

Fernando Alonso kiesése érvágás lenne a Forma-1-nek két korábbi versenyző szerint, míg a négyszeres exvilágbajnok azt mondja, nem hagyna ki a spanyol helyében egy évet, még akkor sem, ha ő megtette. Alain Prost volt az utolsó, aki kiült egy szezont, 1992-ben, majd visszajött, és ismét világbajnok lett. Alonsónak nem ajánl hasonlót.

A jelenleg még Ferrari-versenyző a McLaren Honda és a Mercedes között vacillálhat, pontosabban utóbbihoz akar menni, de annak mindkét kocsija foglalt, így ha nem jön össze, a McLarent választhatja.

"Szerintem maga Fernando sem tudja pillanatnyilag, mi lesz vele. De tragikus lenne, ha az F1 legjobb pilótájának ki kellene hagynia a következő szezont" - véli Christian Danner RTL-szakkommentátor, volt F1-pilóta.

"Nem tudom, mi fog történni, de ha Fernando nem lesz ott, az nagy veszteség a Forma-1-nek. Megengedhetetlen, hogy ekkora pilótát elveszítsenek" - csatlakozott hozzá Robert Kubica, aki az olasz Sky-nak nyilatkozott.

Alonso épp média-érdeklődést generál
Alonso épp média-érdeklődést generál

Prost szerint Alonso csak akkor hiányozhat egy évet, ha a következő évére már rendezte a sorsát.

"A Mercedeshez akar menni. A McLaren Hondával nagyon nehéz lenne nyernie az első évben, az meg lehetetlennek tűnik, hogy engedjenek neki csupán egy évet maradni - mindez arra utal, hogy szkippel egy szezont. Technikai szempontból nem veszítene sokat, a szabályok nem fognak változni közben, talán kissé kevésbé érezné a kocsit utána. Ha már leszerződött a Mercedesszel 2016-ra, végképp lehetséges az egy év szünet. Ha viszont nincs szerződése 2016-ra, nem maradnék ki a helyében, mert nem könnyű a visszatérés" - idézte a spanyol Marca a franciát.

A legutóbbi hírek szerint a Ferrari a következő, november eleji versenyen bejelenti Alonso távozását és Vettel érkezését. Alonso helyzete ismeretlen, de egyre inkább egyértelműnek tűnik, arra vár, hogy Lewis Hamilton is megerősítse magát a Mercedesnél: amint ez megtörténik, Alonso a McLaren Hondáé. Az angolnak még egy évig van szerződése a Mercinél, ám ha nem lesz idén világbajnok velük, bármi megtörténhet. Egyre kisebb viszont az esély az idő előtti távozására, minden arra utal, hogy Alonso mclarenes lesz 2015-ben.

Hülkenberg jövőre is a Force Indiánál marad

Hétfő délután a csapat és a pilóta közleményben erősítette meg, 2015-ben is együtt dolgoznak. A német egy év kihagyás után idén tért vissza az istállóhoz, és 13 futamon a 16-ból pontot szerzett. Csapattársa, Sergio Perez miatt kissé háttérbe szorult, de így is nagyon elégedettek vele. Perez egyelőre nem hosszabbított, ám tárgyalnak vele is.