A Merci-főnök aggódik, Rosberg vigyorog

2014.11.04. 10:33

„Nagy szopás lenne” – nyilatkozta még az amerikai hétvége előtt Lewis Hamilton arról, hogy mit érezne, ha 9 futamgyőzelme ellenére is elveszítené a világbajnokságot. Azóta nyert még egyet, 10 győzelemmel áll két versennyel a vége előtt, és 24 ponttal vezeti a világbajnokságot. A hétvégén, Brazíliában egy újabb győzelemmel bajnok lehetne, ha nem lenne az idénre kitalált duplázós szabály az utolsó futamon.

Abu-Dzabiban kétszer annyi pontot osztanak minden helyezésért, mint az előtte lévő 18 nagydíjon, így már biztos, hogy a vb ott dől el. Hiába nyerne Hamilton megint, még ha Rosberg ki is esne, 49 ponttal lenne az angol mögött, és a finálén 50-et lehet kapni.

A lehetőség, hogy kevésbé ügyes pilótája lesz a bajnok, és nem a jobbik, már Toto Wolff Mercedes-főnököt is aggasztja.

„Nem félek, de az utolsó futam a dupla pontokkal beárnyékolhatja a szezont. Tudjuk, miért vezették be a dupla pontot, és ésszerűnek is tűnik a drukkerek és a nézettség szempontjából. De most olyan helyzetbe kerültünk, hogy megváltoztathatja a végkimenetelt" – idézte az Autosport a menedzsert.

Hamilton nem tehet mást, a szokásos pozitív szövegével jön, és bizakodik.

„Nem gondolhatsz ilyesmire. Tény, hogy lehetséges, de nem vagyok hajlandó elfogadni. Ahogy csak tudok, hajtok, hogy megnyerjem a következő versenyeket is. Nem agyalhatok azon, hogy mi lesz, ha. Ha így gondolkozol, nem éred el a céljaid" – reagált a felvetésre, hogy még ő is veszíthet.

Rosberg valahogy nem látja sötéten a helyzetet: „Ez van. És nem igazán érdekel, ha egy ponttal többel állok az abu-dzabi befutó után, nem érdekel, miért vagy hogyan. Mindenkinek ugyanaz (a szabály)."