Hamilton: Háborút indítottam Rosberg ellen

2014.11.05. 14:44

Háborúként kezelte a Nico Rosberggel folytatott világbajnoki küzdelmét, árulta el a Guardiannek Lewis Hamilton. Az angolnál a Belga GP-n telt be a pohár, amikor mercedeses csapattársa hátulról az ő kocsijának koccant, és ő defekttel kiesett. Rosberg másodikként futott be, majd egy hétig nem volt hajlandó elismerni a felelősségét. Aztán elnézést kért, a Merci-főnökök megbüntették. Azóta Hamilton öt versenyt nyert zsinórban.

"Négyszer győztem a szezon elején, aztán jött egy gyengébb szakasz Monacótól. Spá után úgy éreztem, vissza kell fordítanom ezt az egészet. Ez már háború, ezt éreztem. Visszagondolva, összeszedtem az energiákat, és ezt a negatív bombát pozitívba fordítottam" - mesélte Hamilton.

Már 24 ponttal ő vezeti a világbajnokságot, most hétvégén, egy futammal a vége előtt bajnok lehetne, ha nem lenne az utolsó nagydíj duplázós szabálya: Abu-dzabiban minden pontszerzőnek a megszokott kétszerese jár majd. Azaz, hiába vezetne Brazília után akár 49 ponttal is Hamilton, ha a befejező GP-n Rosberg nyer, és ő nem ér célba, Rosberg a bajnok.

"Ha mindkét versenyre normál pontok járnának, sokkal jobb helyzetben lennék, de tudom, hogy így még minden nyitott. Ez van, nincs értelme ezen rágódni. Idén vezettem a legjobban életemben" - törődött bele Hamilton.

Tudja, hiába eddigi 10 győzelme a szezonban, szemben Rosberg négy sikerével, még semmi nem dőlt el: "Nico képes megszerezni a pole-t, minden hétvégén képes újrakezdeni a nulláról. Mentálisan nagyon masszív, még mindig itt van, még mindig küzd".

"Nem érdekelnek a dupla pontok, ha nekem van eggyel több pontom Abu-dzabi után. Nem érdekel, miért vagy hogy" - kommentálta az esélyeket Rosberg.