Így szerette meg Rosberg a dupla pontot

2014.11.07. 11:03

"A koncepció nagyon mesterséges, nem tetszik, kár, hogy kitalálták, de ez van, és el kell fogadnunk. A győzelem győzelem, nyilván boldog leszek, bármilyen körülmények között is nyerem meg a bajnokságot" - mondta nyáron, a magyar futam előtt Nico Rosberg az idénre bevezetett dupla pontos szabályról, amikor 14 ponttal ment Lewis Hamilton előtt.

A lényeg annyi, hogy az utolsó verseny kettőt ér, kétszer annyi pont jár a helyezésekért, mint az előző 18 futamon, a győztesnek 25 helyett 50, a tizediknek egy helyett kettő.

Ha nem így lenne, a 24 ponttal vezető Lewis Hamilton már most vasárnap, az utolsó előtti nagydíjon könnyedén megnyerhetné a világbajnokságot a másik mercis előtt, mivel már 10-szer győzött idén szemben ellenfele négy sikerével.

A német véleménye kissé meg is változott a dupla pontról. "Nagyszerű hír, hogy van esélyem megnyerni a bajnokságot az idei feltételekkel, ez jó dolog. Azért is örülök neki, mert a drukkereknek is jó, izgalmas lesz a legvégéig. Nagyon nagyon optimistává is tesz" - mondta a Brazil GP sajtótájékoztatóján.

Andrew Benson, a BBC vezető F1-szakírója gyorsan szembesítette vele, hogy pár hónapja még nem így beszélt a szabályról. "Most már szeretem, tényleg fantasztikus ötlet" - mondta Rosberg.

Benson aztán azt tudakolta, ha ennek köszönhetően sikerülne megnyernie a vb-t, "mit felelne azoknak, akik árnyékgyőzelemnek tartanák, és úgy vélnék, sosem szabadott volna megtörténnie".

"Nem válaszolnék. Mindenkinek lehet véleménye, de a sportban a pontok számítanak a végén. Utána lehet vitatkozni, hogy ki érdemelte meg jobban, vagy kevésbé, ez így lesz mindig is" - zárta rövidre Rosberg.

A dupla pontot nem volt ember, aki megvédte volna eddig a pilóták, a szurkolók vagy az újságírók és szakértők részéről, jövőre szinte biztosan törölni is fogják.