Alonso szerdán aláír a McLarenhez

2014.11.10. 14:09 Módosítva: 2015.05.02. 03:36

A napokban zárul le Fernando Alonso mclarenes csapatváltása, írja az Autosport, míg a barcelonai El Mundo Deportivo úgy tudja, a spanyol szerdán megy Wokingba, az angolok gyárába, hogy aláírja a szerződését a következő kettő plusz egy szezonra.

Legalább két hónapja, hogy a McLaren Honda nyíltan tárgyal Alonsóval, sok újság már vagy egy hónapja megírta, le is szerződtek, de a részleteket csak mostanában véglegesíthették. A kétszeres bajnok állítólag mindenféle garanciát kér, mind a csapattól, mind a motorszállítótól, ami a Mundodeportivo szerint azt jelenti, hogy a turbómotor próbapados teszteredményeit és a jövő évi autó adatait is lekérte.

Fizetése mintegy 35 millió euró lesz szezononként, állítják az újságok, ami Forma-1-es rekord, bár könnyen lehet, hogy Sebastian Vettel Alonso helyén, a Ferrarinál ennél is többet fog keresni.

Alonso és a McLaren Honda bejelentésére valószínűleg az utolsó idei futamig, a két hét múlva kezdődő Abu-dzabi GP-ig várni kell, itt derül majd ki az is, ki lesz a csapattársa. A McLarennél még mindig nem dönthették el, hogy Kevin Magnussent vagy Jenson Buttont tartsák-e meg. Az istálló inkább Magnussent szeretné, mert fiatalabb és töredékét keresi Button gázsijának, Alonso viszont Buttont akarja a tapasztalata miatt: szerinte az angol segítségével gyorsabban tudnák fejleszteni a motort és az autót is.

Ön kit tartana meg?

A 33 éves Alonso hét év után tér vissza a McLarenhez, 2007-ben négy versenyt nyert náluk, és harmadik lett a világbajnokságban, egyetlen ponttal a győztes Kimi Raikkönen mögött, akkori csapattársával, Lewis Hamiltonnal azonos pontszámmal.